• English
Основно меню
България
Варна
Северно Крайбрежие
Южно Крайбрежие
Стара Планина
Рила Планина
Родопи Планина
Пирин Планина
Златни Пясъци Печат Е-мейл
08 November 2007
 Курортът Златни пясъци е най-големият по площ (над 1800 хектара) на Северното Черноморие. Той е разположен на 18 км североизточно от Варна, на 488 км източно от София, на север граничи със село Кранево, а на юг с вилна зона Чайка и прелива в курорта Св. Константин и Елена. Над него е Франгенското плато, характерно с варовиковия си строеж, податливо на свлачища и ерозия. Това място е известно като област с най-чистия и дребен пясък по Черноморието. В турско време е било наричано Узункум - дългите пясъци.

Буйна растителност обгражда отвред курорта, многобройни са храстите и дърветата в него, поради което прилича на истински парк. Минералната вода, която струи от няколко големи тръби на плажа, както и чудесната широколистна гора, граничеща с Франгенското плато, правят Златните пясъци един от бисерите на българския морски бряг. Началото на строителството, поставено около 1950 г., продължава и днес. Повечето алеи са асфалтирани, има множество успоредни на брега улички, хотелчета с малки паркове около тях, стъпала и заливчета отляво и отдясно на курорта - любими кътчета за туристи и почиващи, обичащи уединението.

Стабилната температура и микроклимат на Златни пясъци - около 27° C през целия сезон, го правят чудесно място за почивки и развлечения. Тук има казино, множество барове, миниголф игрище, файтони и атракционни коли, водни пързалки и възможност за упражняване на всички водни спортове с правоспособни инструктори и съответната екипировка.

GoldenSands1.jpg
GoldenSands10.JPG
GoldenSands11.JPG
GoldenSands2.JPG
GoldenSands3.JPG
GoldenSands4.JPG
GoldenSands5.JPG
GoldenSands6.JPG
GoldenSands7.JPG
GoldenSands8.JPG
GoldenSands9.JPG
 
 

Advertisement